Zonne energie

 

 Meerwaarde woning dankzij zonnepanelen Branchenieuws

 

18 augustus 2015 – 10:50

Consumenten schatten de waarde van een woning met zonnepanelen bijna 5.500 euro hoger in dan dezelfde woning zonder zonnepanelen, zo blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Bovendien geniet een woning met zonnepanelen de voorkeur van ruim een derde van de consumenten bij een eventuele verhuizing.

Ruim een derde van de consumenten (35 procent) geeft aan bij een verhuizing voorkeur te geven aan een woning met zonnepanelen. Slechts 4 procent van de consumenten geeft expliciet aan een woning zonder zonnepanelen te willen.
Jonge consumenten hebben iets meer feeling met zonne-energie dan ouderen, maar het verschil is niet groot. Op basis van het inkomen blijkt dat hogere inkomens vaker aangeven een voorkeur te hebben voor een woning met zonnepanelen.

_______________________________________________________

Tesla onthult batterij voor thuisgebruik

Tesla onthult batterij voor thuisgebruik

03 mei 2015

Tesla-baas Elon Musk heeft zoals aangekondigd een nieuw ambitieus plan onthuld: Tesla Energy, batterijen voor thuisgebruik en bedrijven. ‘Ons doel is om de manier waarop de wereld energie gebruikt fundamenteel te veranderen’.

Tesla zal stationaire energie-opslagsystemen bouwen met dezelfde batterijen die het in een fabriek in Nevada zal produceren voor zijn elektrische auto’s. ‘Het doel in de complete transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld’, verklaarde Musk op een persconferentie.

Hernieuwbare energie wordt steeds meer gebruikt. De batterijen kunnen gebruikt worden om energie op te slaan tijdens piekmomenten. Die energie kan dan gebruikt worden als de zon niet schijnt of als er geen wind is om elektriciteit op te wekken.

Powerwall
De thuisbatterij, Powerwall genoemd, is een oplaadbare lithium-ion-batterij die aan de muur kan worden bevestigd. Eind deze zomer komen twee versies op de markt: een van 7 kWh en een van 10 KWh. De prijzen starten vanaf 3.000 dollar, stelt Tesla.

____________________________________________________________________________________________

Milieubewuste – Hout CV Kachels

Houtgestookte verwarmingsinstallaties in combinatie met zonneboilers bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele installaties die gebruik maken van gas of stookolie.
Waar bij de verbranding van fossiele brandstoffen het CO2-gehalte in de lucht toeneemt, is het verbranden van hout een CO2 neutrale oplossing. De verwarming door middel van de zon is helemaal vrij van CO2 uitstoot.

 

Het hout heeft het CO2 tijdens zijn groei opgenomen uit de lucht en recyclet dit als het ware.
In de zomermaanden verwarmt de zon het benodigde tapwater en in de koudere maanden zorgen de zon en de houtkachel gezamenlijk dat alles op temperatuur blijft.

1 voorbeeld van zonne energie met zonneboiler voor tapwaterverwarming.

1 voorbeeld van : hout cv-ketel in combinatie met zonne energie / cv-ketel etc.