PV panelen

 Nieuwe pv zonnepaneel : de Black Panther

Black Panther 280 WP Mono Black Panther 280 WP Mono2

Een zonnepaneel van kristal of amorf?

Een zonnepaneel van kristal of amorf?
Voor wie zonnepanelen wil, is tegenwoordig genoeg keuze. Er zijn panelen van polykristallijn zonnecellen, monokristallijn zonnecellen en amorf silicium zonnecellen. Wat zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze panelen?

Wanneer consumenten of bedrijven eenmaal besloten hebben om zonnepanelen te laten plaatsen, zijn ze er nog niet. Er moet ook nog een keuze gemaakt worden uit de verschillende type zonnepanelen. Dat is zeker van belang, want elk zonnepaneel is anders en verschilt in toepassing, redendement en prijs. U als elektromonteur kunt particulieren en bedrijven van advies voorzien over welk soort zonnepaneel in hun geval het beste is. De klant kan kiezen uit een paneel van polykristallijn zonnecellen, mono-kristallijn zonnecellen en amorf silicium zonnecellen.

Polykristallijn zonnecellen

Zonnecellen van polykristallijn komen het meeste voor. Deze cellen zijn in vergelijking met de andere twee relatief eenvoudig en goedkoop te produceren. De panelen zijn dan ook gunstig geprijsd. Een minpuntje is dat zij minder rendement bieden per oppervlakte. Wanneer er echter voldoende ruimte op het dak is, gaat de opbrengst omhoog en wordt het lage rendement per oppervlakte weer goed gemaakt. Polykristallijn zonnecellen bestaan uit meerdere grove kristallen, zijn rechthoekig en blauw van kleur. Daarnaast zijn ze eenvoudig te herkennen aan hun gebroken schervenpatroon, dat ontstaan is tijdens het productieproces.

Monokristallijn zonnecellen

In tegenstelling tot zonnecellen van polykristallijn, bestaan monokristallijn zonnecellen uit één kristal. Ze hebben dan ook geen schervenpatroon, maar een egale kleur, die kan variëren van blauw tot zwart. Zonnecellen van monokristallijn hebben de hoogste elektrische energieopbrengst van alle drie de soorten zonnecellen. Daarnaast hebben ze ook een hoger rendement per oppervlakte, wat betekent dat er in principe minder vierkante meter hoeft te worden geïnstalleerd. In vergelijking met de andere twee zijn deze cellen vanwege het hoge rendement het duurst.

Amorf silicium zonnecellen

Dan zijn er ook nog zonnecellen van amorf, oftewel dunne film zonnecellen. Deze cellen zijn het goedkoopst, maar leveren ook het laagste rendement. Bij amorf silicium cellen is in plaats van kristallen een dun laagje fotovoltaïsche cellen aangebracht. Vanwege het ontbreken van kristal, zijn de amorf zonnepanelen erg buigzaam. Zonnecellen van amorf worden vooral gebruikt bij ronde oppervlakken of als er weinig vermogen nodig is.

www.energieonafhankelijk.nl

Opbrenst pv-paneel

De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van verschillende factoren. Als eerste is het vermogen van het zonnepaneel belangrijk. Dit wordt uitgedrukt in Wattpiek, en is afhankelijk van de efficiëntie van het gehele systeem. Het oppervlak, maar ook de eigenschappen van de zonnecellen waar het paneel uit bestaat, zijn hiervoor belangrijk. Verder wordt de energie opbrengst bepaald door een aantal andere factoren:

De instraling van een zonnepaneel

De opbrengst  van een zonnepaneel hangt af van de instraling die het zonnepaneel op kan vangen. Die wordt niet alleen bepaald door de intensiteit van het invallend licht, maar ook van de hellingshoek, temperatuur en oriëntatie van een zonnepaneel.

Van belang hierbij zijn de hellingshoek en de oriëntatie. Aangezien de zon en de aarde draaien, verschilt de optimale situering per locatie. In Nederland wordt de maximale opbrengst op jaarbasis gehaald met een paneel dat recht op het zuiden is gericht onder een hoek van 36°.

Licht en temperatuur beïnvloeden de prestaties

Daglicht bestaat uit direct zonlicht en indirect, diffuus licht. Direct zonlicht heeft meer energie dan
indirect licht. Een zonnepaneel geeft dus meer elektriciteit als het optimaal op de zon is gericht.
Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens,  ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energie installaties nog steeds elektriciteit.

Het lijkt onlogisch, maar zonnemodules functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnemodules verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties.

 

 

_____________________________________________________________________

Solarwatt pv-panelen

Solarwatt pv-panelen

Pioniers in PV

Solarwatt produceert al meer dan twintig jaar lang hoogwaardige zonnepanelen en is een leidende speler op de Europese markt. Het Duitse merk staat hoog aangeschreven. In 2014 nam SolarWatt de verkooporganisatie van Centrosolar in de Benelux over. Door de samenwerking met Solarwatt kan Nefit de levering van de beste kwaliteit zonnepanelen aan zijn klanten continueren. Bovendien biedt Solarwatt alle mogelijkheden om een nieuwe stap voorwaarts te maken, met nog meer mogelijkheden voor innovatie en concurrerende oplossingen.

Intelligente energiesystemen
SolarWatt is een van de Duitse pioniers in fotovoltaïsche panelen, kortweg PV-panelen of zonnepanelen, die het mogelijk Solarwatt en BMW i maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen mede als intelligente energiesystemen richt het bedrijf zich op de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is voor negentig procent in handen van investeerder Stefan Quandt, onder andere grootaandeelhouder van BMW. Naast panelen ontwikkelt Solarwatt decentrale energieoplossingen waarbij zonnepanelen, opslag en energiemanagement een geïntegreerd energiesysteem vormen voor huishoudens en bedrijven. In partnerschap met BMW i, de elektrische tak van de autofabrikant, wordt dit energiesysteem aangeboden in combinatie met elektrische auto’s, zoals de BMW i3 en de BMW i8.

Nieuwe generatie zonnepanelen
Nieuwe zonnepanelen Nefit De nieuwe generatie Solarwatt zonnepanelen is voorzien van dubbelglas in plaats van een kunstof achterzijde. Solarwatt loopt voorop in de ontwikkeling van deze zogenaamde glas-glaspanelen. Deze modules zijn veel robuuster en veel beter bestand tegen alle soorten slijtage en omgevingscondities. Het resultaat: maximale betrouwbaarheid en een tot 33 procent langere levensduur. Als enige producent geeft Solarwatt 30 jaar garantie op de panelen zelf én op het vermogen van de panelen.

Rendement gegarandeerd
Rendement gegarandeerd met Nefit Solarwatt Met Solarwatt zonnepanelen kan een eind worden gemaakt aan de onzekerheid van consumenten die investeren in zonnepanelen. De nieuwe-generatie zonnepanelen kent een dertigjarige garantie. De unieke zonnepanelen zijn – in tegenstelling tot gangbare panelen van kunststof – volledig van glas gemaakt. Hierdoor zijn ze veel beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaan ze langer mee. Als enige fabrikant in de markt geeft Solarwatt dertig jaar garantie op zowel de panelen zelf, als het vermogen ervan. Consumenten kunnen dus exact uitrekenen welk rendement ze daarmee behalen.

25% hogere opbrengst
De volledig glazen opbouw van de nieuwe-generatie zonnepanelen zorgt ervoor dat de platen hermetisch zijn afgesloten. Hierdoor laten de panelen geen vocht door, iets wat wel kan optreden bij standaardpanelen die gedeeltelijk uit folie bestaan. Ook kunnen ze vier keer meer gewicht aan dan de zogenaamde glas-foliepanelen. De nieuwe-generatie zonnepanelen van Solarwatt levert gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe. Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant af. Bij een Solarwatt-paneel blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog. De maximale vermogensafname per jaar is vastgelegd in de garantievoorwaarden.

Bij het samenstellen van uw Nefit Zonnestroomsysteem kunt u kiezen voor de superieure Solarwatt glas-glaspanelen, of voor de scherp geprijsde Solarwatt glas-foliepanelen.


Nieuwe pv-producten

Solarwatt glas-glaspanelen
SolarWatt glas-glaspanelen (nieuw)
De absolute top in kwaliteit. Een extra hoge opbrengst, ongekend lang stabiel.
■ Robuust: tot 33% langere levensduur
■ Krachtig: gegarandeerd 25% hogere opbrengst
■ Betrouwbaar: 30 jaar product- én vermogensgarantie
■ Aantrekkelijk: leverbaar in esthetisch ‘full black’’ design

Solarwatt glas-foliepanelen
SolarWatt glas-foliepanelen (nieuw)
Voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitseisen. Zowel qua prijs, als qua prestaties zeer concurrerend
■ Tot 4% hogere opbrengst
■ 12 jaar productgarantie
■ 25 jaar vermogensgarantie
■ Beschermd tegen afnemende prestaties

__________________________________________________________________________________

Tuinopstelling:
20140424_074306 20140424_095305

 

 

 

 

20140424_095244 20140424_095207