Montagematerialen

Montagematerialen zonnepanelen

 

  • Met montagesystemen worden zonnemodules bevestigd op een dak of een andere oppervlakte. En voor ieder oppervlak en zonne-energiesysteem bestaat wel een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan: 

     

  • Systemen voor schuine daken
  • Systemen voor platte daken
  • Systemen voor zinken daken
  • Systemen voor in dak
  • Systemen voor vrije opstelling
  • Intelligente zonnevolgsystemen

Instructievideo Opdakmontagesysteem – TRIC-A

Instructievideo Platdakmontagesysteem – TRIC-F

Instructievideo Platdakmontagesysteem – TRIC-F-PRO

Instructievideo Platdakmontagesysteem – TRIC-F-BOX

Instructievideo Vrijeveldmontageysteem – TRIC-FL

Voorbeelden:

Schuine daken

Systemen voor schuine daken kunnen snel worden geïnstalleerd. De zonnemodules worden gemonteerd op systemen die parallel lopen aan het schuine dakoppervlak.

Platte daken

Systemen voor platte daken vormen een frame voor het positioneren van de zonnemodules in elke gewenste hoek. Deze systemen zorgen bovendien voor goede ventilatie.

Zinken daken

Zonnepanelen op zinken daken: de ultieme duurzamen combinatie! Het monteren dient te gebeuren met speciale klemmen. Natuurlijk brengen wij hierover graag advies uit.

Geïntegreerd in het dak

Dakintegratiesystemen vormen een bijzonder elegante oplossing, zeer geschikt voor nieuwe of gerenoveerde daken. De zonnemodules kunnen conventionele dakpannen volledig vervangen.

Vrijstaand

Met vrijstaande systemen kunnen zonnemodules op elk vrij oppervlak worden geplaatst. De installatie is zeer snel, eenvoudig en goedkoop. Met een beperkte investering kan een hoge opbrengst worden bereikt.
(Foto)

De zon volgen

Intelligente zonnevolgsystemen bewegen met de baan van de zon mee, zodat de zonnemodules altijd op de zon gericht zijn, voor maximale instraling. Volgsystemen zijn verkrijgbaar met één of twee assen. De verplaatsing van het systeem gebeurt met kalenderprogrammering (chronologisch) of op de werkelijke instraling van de zon (volgsensors). Met name in de kustgebieden is het van belang dat deze systemen goed berekend zijn op sterke windstoten. Onze volgsystemen zijn flexibel en stabiel en zelfs bestand tegen storm en sneeuw.

Kwaliteitsverschillen

Bij de keuze van een montagesysteem tellen meer aspecten dan alleen het beschikbare oppervlak. Kwalitatief hoogwaardige materialen als roestvrij staal of aluminium staan garant voor weersbestendigheid en duurzaamheid. Bovendien zijn goede systemen stabieler en technisch geavanceerder.